Breaking News

Opt milioane de lei pentru reparaţii şi investiţii la drumurile judeţene

09 sedinta consiliul judetean (3)Astăzi, a avut loc o nouă şedinţă de Consiliu Judeţean. În cadrul acestei întruniri, aleşii judeţeni au votat modificarea Programului de lucrări drumuri şi poduri al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Mai exact, Programul a fost suplimentat cu 8 milioane lei. Astfel, pe mai multe rute judeţene care necesită intervenţii, se vor efectua lucrări de reparaţii şi reabilitare.

La începutul mandatului ne-am concentrat atenţia pe deblocarea marilor proiecte ale judeţului care păreau compromise definitiv şi care sunt atât de necesare pentru atragerea de investiţii străine şi pentru crearea de noi locuri de muncă. De acum, prioritatea zero a Consiliului Judeţean este refacerea infrastructurii de drumuri din judeţ. Suma alocată în cele 12 luni de când sunt preşedintele Consiliului Judeţean pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri judeţene şi comunale este, comparativ cu suma alocată în anii trecuţi, mai mult decât dublă. Împreună cu toţi primarii comunelor din judeţ vom face toate eforturile ca decalajul dintre localităţile din mediul urban şi mediul rural să se diminueze în următorii ani, iar suma pe care Consiliul Judeţean o alocă din bugetul propriu arată, în fapt, că facem paşi concreţi pentru atingerea acestui obiectiv“, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, aflat în concediu de odihnă.

Sumat alocată de Consiliul Judeţean pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri judeţene în ultimele 12 luni este de aproximativ 17 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când, din venituri proprii ale Consiliului Judeţean Iaşi, s-au alocat 7 milioane lei pentru diferite lucrări la drumurile judeţene.

Larisa AMIHĂIESEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.