Breaking News

A început modernizarea Aeroportului Internaţional Iași

La aproximativ opt luni după ce au fost deschise ofertele depuse în cadrul licitaţiei de dezvoltare şi modernizare a aerogării ieşene, asocierea de firme câştigătoare a început ieri lucrările pentru construcţia noii piste de aterizare/decolare.

avion tarom pe aeroportul iasi (2)

Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi şi reprezentanţii firmelor de construcţii Max Boegl România, SC Vega ’93 SRL şi SC UTI Grup SA au luat parte, în cursul zilei de ieri, la evenimentul care a marcat deschiderea şantierului din zona Aeroportului ce vizează construcţia noii piste flexibile, în lungime de 2.400 de metri.

Inaugurarea lucrărilor de la Aeroport este un moment pe care ieşenii îl aşteaptă, după 20 de ani de vorbe şi amânări. Începând din acest an, prin construcția de la Aeroport, sper ca în orașul nostru să renască speranța și încrederea că în Iași vom avea parte de bunăstare și dezvoltare economică durabilă. Aeroportul sper să fie motivul principal pentru care companiile străine să vină să investească la Iași, pentru a crea mai multe locuri de muncă și mai multă bunăstare, iar ieșenii plecați peste hotare să aibă un motiv și mai puternic să se întoarcă acasă“, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean.

Asocierea Max Boegl România, SC Vega ’93 SRL şi SC UTI Grup SA a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea suprafețelor de mișcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri în RA Aeroportul Iași, aceasta fiind și ofertantul cu cel mai mare punctaj obținut. Oferta asocierii amintite a obținut 95 de puncte din maximul de 100 posibile. Valoarea ofertei financiare depuse a fost de 139.128.551,47 de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este de 25 de luni de la data semnării contractului (iulie 2015), în acest termen fiind inclusă și proiectarea lucrărilor.

Contractul prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor în vederea realizării suprafeţelor de mişcare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrările vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, căii de rulare, extinderii platformei şi a drumului perimetral, instalaţiei de balizaj, canalizării pentru ape pluviale, precum şi a serviciilor de proiectare pentru toate lucrările menţionate anterior.

Larisa AMIHĂESEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.