Breaking News

Cine e câştigătorul pactului de coabitare?

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că pactul de coabitare nu i-a adus câştig de cauză decât lui Traian Băsescu, apreciind că preşedintele a fost „legitimat” şi „reîncărcat”, iar acum a trecut la ofensivă faţă de premierul Victor Ponta, el precizând însă că proiectele USL nu ar fi afectate.

base anto

Antonescu a susţinut marţi, că şi el ştia, precum a afirmat Traian Băsescu, ce se va întâmpla după semnarea de către Victor Ponta a pactului de coabitare cu şeful statului.

„Şi eu ştiam ce se va întâmpla, de aceea nu sunt surprins de evoluţia lucrurilor. Eu cred că această aşa-zisă coabitare nu a adus niciun plus pentru România. Ea a adus câştiguri de natură politică, internă, pe spaţiu mic ca de obicei, dar câştiguri exclusiv lui Traian Băsescu şi oamenilor săi. Traian Băsescu a fost reîncărcat de coabitare, a fost relegitimat. Coabitarea nu i-a dat nimic, în ciuda aparenţelor, lui Victor Ponta. Ce să-i dea lui Victor Ponta, recunoaştere internaţională ? Păi, un om care a câştigat în fruntea unei coaliţii şi este prim-ministrul unei coaliţii care iese de la urne peste 65% are recunoaştere internaţională, nu are nevoie de niciun pact de coabitare, asta a fost poziţia mea”, a precizat Antonescu.

Liderul PNL a apreciat că efectele pactului de coabitare pot fi observate prin atitudinea preşedintelui Traian Băsescu din ultima vreme faţă de premierul Victor Ponta. El a ţinut să sublinieze că USL este totuşi prea unită pentru ca proiectele alianţei să fie puse în pericol de „toate jocurile, de toate câştigurile temporare ale lui Traian Băsescu” şi poate de toate erorile chiar ale USL. De asemenea, Antonescu a precizat că proiectul regionalizării şi cel al revizuirii Constituţiei ar putea fi promovate efectiv „probabil în cursul anului viitor”.

Totodată, preşedintele PNL a susţinut că, din punctul său de vedere, „deocamdată nu se pune problema unei remanieri” guvernamentale.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă regretă semnarea pactului de coabitare cu premierul Victor Ponta. „Nu, nu, el e necesar”, a răspuns Băsescu.

One comment

  1. OOOO! Ce mai coabitare! Pai ce sa se planga dom’ Basescu, daca fraierul de Ponta isi peirde toti alegatorii, facand ce-i spune prezidentul. Pana acum, Victor Ponta nu a facut altceva decat sa continue opera lui Boc. N-a respectat nici una din promisiunile din campania electorala: n-a marit salariile bugetarilor, n-a schimbat legea invatamantului, n-a renuntat la regionalizare, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*