Breaking News

Sfârșit de săptămână mai sigur: Străzile ieșene, periate de către Poliția Locală

Începând cu mijlocul acestei săptămâni, aproximativ 400 de polițiști și jandarmi au demarat mai multe acțiuni de asigurare a ordinii publice pe străzile din Iași. Aceste măsuri preventive au fost luate pe fondul concediilor din această perioadă și a semnalării recente a unei alterări a stării de siguranţă publică.

19 pol loc

Polițiștii și jandarmii ieșeni au început să patruleze mai vizibil începând cu data de 14 august pe străzile din județ. Scopul principal este de a asigura liniștea și siguranța publică, în special în zonele unde au fost semnalate recent încălcări ale normelor de conviețuire socială.

Până în prezent, polițiștii rutieri au organizat mai multe filtre în tot județul, și au aplicat peste 70 de sancțiuni pentru conducere sub influenţa consumului de alcool și pentru depășiri neregulamentare, în valoare de aproape 15.000 de lei. În apropierea barurilor și cluburilor din comunele ieșene au fost legitimate 78 de persoane din care o treime au primit de asemenea sancțiuni. În municipiul Iaşi, cartierul Nicolina a fost cel mai vizat, numai aici aplicându-se 13 amenzi, în valoare de 1.400 de lei.

Azi și mâine, peste 400 de polițiști vor asigura liniștea publică, organizând din nou acțiuni preventive în domeniul circulaţiei rutiere și în apropierea cluburilor din județ și municipiu. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale din Iași, a precizat că în weekend „polițiștii locali vor desfășura acțiuni cu efective mărite în cartierele din oraș, în vederea identificării și sancționării persoanelor și a grupurilor de tineri care nu respectă normele de conviețuire socială”.

Daniel ALEXANDRESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.