Breaking News

Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa”

02 UMF_IASI

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi aniversează săptămâna aceasta 134 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Pentru a onora o astfel de manifestare, universitatea organizează două seri cultural, astăzi şi mîine.

Astăzi, de la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale „Mihai Eminescu“ din Iaşi, are loc o „Petrecere cu poezii, prieteni şi trufe de ciocolată“, eveniment în cadrul căruia poeţii Nora Iuga, Ioan es. Pop, Ion Mureşan, Emil Brumaru, Nichita Danilov, Teo Dună, Constantin Acosmei şi Horia Gârbea, vor discuta cu ieşenii. În continuare, ieşenii se vor delecta cu un regal de jazz în interpretarea Mariei Răducanu şi a lui Mircea Tiberian.

Vineri, universitatea organizează o expoziţie de carte, de la ora 11.00, în holul Aulei „George Emil Palade“ a UMF. La această expoziţie de carte vor prezenta manuscrise Editurile Tracus Art, Monitorul Oficial şi cea a UMF. Totodată, vor fi şapte lansări de carte, prin­tre care şi a albumului de artă realizat de Corneliu Baba, care va fi vernisat de criticul de artă Pavel Şuşară.

Tot vineri, dar de la ora 18.00, universitatea patronează un recital al actorului Horaţiu Mă­lăele, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“, acompaniat la flaut de Ioan Bogdan Ştefănescu şi la chitară clasică de Bogdan Mihăilescu. Moderatorul acestui inedit spectacol va fi actriţa Cosmina Stratan.

În paralel, studenţii medicinişti au propriile manifestări care se vor derula în aceeaşi perioadă: miercuri, s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise“, în care elevii să poată vizita catedrele de anatomie, biologie celulară, morfopatologie, centrul de simulare de la Facultatea de Bioin­ginerie, dar şi muzeul instituţiei de învăţământ superior; astăzi de la ora 15.00, are loc un Târg al oportu­nităţilor de cercetare, iar vineri va avea loc o competiţie Medchallenge pentru toţi studenţii de la Medicină (cu excepţia celor din primii doi ani de studio), în care vor trebuie să rezolve, teoretic, trei cazuri în cascadă, după modelul examenului de rezidenţiat din Franţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.