Breaking News

Educaţia, prioritate pentru PSD

Nume importante din învăţământul ieşean au intrat în cursa pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Vorbim despre Camelia Gavrilă, fost inspector general al ISJ Iaşi care candidează pentru Camera Deputaţilor şi Doru Adrian Pănescu, şeful Senatului UTI, candidat pentru camera superioară a Parlamentului. Aceştia vor să rezolve toate problemele din sistemul educaţional, mai ales că cei doi au o experienţă vastă în învăţământul preuniversitar şi academic.

Şcolile profesionale, situaţia grădiniţelor, bursele şi căminele pentru studenţi, creşterea salariilor personalului didactic şi nedidactic, se înscriu pe lista priorităţilor celor doi candidaţi ai Partidului Social Democrat, Camelia Gavrilă şi Doru Adrian Pănescu.

„Multe lucruri sunt de schimbat plecând de la zona elevilor şi calitatea şcolii pe care o oferim pentru aceştia, la egalitatea de şanse, fie că vorbim despre mediul rezidenţial urban sau mediul rural sau şcoli mai bune sau şcoli obişnuite, performanţă, progres şcolar, deci sunt chestiuni curriculare care vor trebui armonizate, sunt sincope legislative care trebuie regândite. Formarea iniţială a profesorilor la care ne propunem să ne oprim cu insistenţă.“ – Camelia Gavrilă, candidat PSD Camera Deputaţilor.

În al doilea rând, aceştia vor să faciliteze accesul tinerilor din mediul rural la facultăţile de stat.

„Competenţele pe care le-am căpătat după 35 de ani de activitate în învăţământul superior sunt o recomandare în acest sens . Eu îmi propun să fac un pas în a schimba percepţia societăţii despre politicieni. Pentru aceasta, un politician trebuie să aibă o comportare onestă, să fie perseverent în a apăra interesele comunităţii.“ – Doru Adrian Pănescu, candidat PSD Senat.

În cursul acestei săptămâni a avut loc o dezbatere publică „Educaţia este prioritatea noastră!”, manifestare organizată de candidaţii PSD pentru Parlamentul României, autorităţi locale, specialişti şi sindicate. (Ruxandra Caşu)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.