Breaking News

Schimbări la vârfurile ANAF Iași

Recent, la Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași a fost detașat, pentru șase luni, un nou director. Este vorba de Eugen Ciorici, titular la direcţia regională din Galați. Cu toate că este de puțin timp la Iași, acesta are planuri ambiţioase pentru perioada următoare. Acesta a trasat câteva obiective pe care vrea să le implementeze pe termen scurt și mediu, cel mai important dintre acestea fiind ocuparea posturilor de conducere vacante.

Peste 30 la sută din posturile disponibile sunt ocupate prin interimat. Noul director este de părere că acest aspect ar putea duce la neasumarea unor responsabilități, datorită faptului că persoanele în cauză nu sunt fixate pe posturi.

„Vreau definitivarea funcțiilor publice de conducere. Aici sunt peste 30 la sută, dacă nu mă înșel, 100 de posturi vacante și le vrem definitivate. Încerc ca în cursul lunii ianuarie să le scoatem la concurs.“ – Eugen Ciorici, director general interimar.

Eugen Ciorici vrea să înființeze un Comitet de Management la nivelul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași. Acesta a precizat că pentru această iniţiativă s-a inspirat dintr-un proiect de la nivel central al Autorității Naționale a Finanțelor Publice.

„La nivel regional vreau să îl implementez și bănuiesc că toate regiunile sunt interesate. În componența Comitetului vor fi în mod obligatoriu directorii executivi, șefii administrației județene ale Finanțelor Publice, directorii executivi pe Direcția Regională Vamale. Rămâne să ne gândim dacă e cazul să mai vină cineva de la Juridic sau Resurse Umane.“ – Eugen Ciorici, director general interimar.

Directorul interimar dorește ca instituţia să fie mai activă şi prezentă în mass media locală, relativ la schimbul de informații cu mediul de afaceri și cu cetățenii regiunii Moldovei. De asemenea, acesta îşi propune un plus de transparenţă, pentru ca rezultatele pentru acordarea ajutorului de stat, trezorerie și structura de personal să fie cunoscute de opinia publică. Totodată, noul director intenţionează amplificarea schimburilor de informații prin asumarea unor protocoale cu instituțiile publice cu care se va colabora. (Diana Mihai)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.