Breaking News

Bănicioiu: „Un spital nu se va construi în două luni“

Candidatura lui Nicolae Bănicioiu a făcut vâlvă la Iaşi. Fostul ministru al Sănătăţii vrea să ocupe un post de parlamentar, însă nu din orice fel de poziţie, ci tocmai din partea PSD Iaşi pentru Camera Deputaţilor.

Deşi întreaga sa activitate s-a desfăşurat în Capitală, Nicolae Bănicioiu spune că este legat de oraşul Iaşi prin colaborarea cu membrii partidului din care face parte şi prin mama sa. Fostul prim ministru vrea, în cazul în care va deveni deputat de Iaşi, să schimbe infrastructura sanitară şi să investească în Spitalul Regional de Urgenţe.

„Este principalul meu ca şi proiect ca şi parlamentar de Iaşi. A fost unul dintre proiectele importante, dar principalul meu proiect ca şi ministru de negociere cu Comisia Europeană şi în 2015 când eram ministru am obţinut acordul pentru spitalele regionale. Vreau să vă spun că nu numai Spitalul Regional Iaşi este o prioritate ci şi celelalte spitale din Iaşi au nevoie de investiţii.“ – Nicolae Bănicioiu, candidat PSD Iaşi Camera Deputaţilor.

Candidatul bucureştean al PSD Iaşi are previziuni sumbre în ceea ce priveşte construirea Spitalului Regional de Urgenţe. Acesta face parte dintr-un proiect generic al Guvernului pentru construirea a trei unităţi spitaliceşti la Iaşi, Craiova şi Cluj. Banii au fost accesaţi prin fonduri europene însă cu respectarea anumitor termene care, aici, la Iaşi nu au fost respectate, existând riscul de a pierde bugetul.

„V-am spus calendarul din punctul de vedere al profesionistului. Nu este o chestie asumată de mine. Cam aşa se fac lucrurile în Europa. Un spital nu se va construi în două luni. Spitalul, dacă nu se lansează prin procedurile din primul trimestru, este în pericol de a nu mai putea lua bani europeni.“ – Nicolae Bănicioiu, candidat PSD Iaşi Camera Deputaţilor.

Nicolae Bănicioiu se poziţionează pe locul doi în lista candidaţilor PSD Iaşi pentru Camera Deputaţilor, după Camelia Gavrilă, urmat de Vasile Cîtea, Tudor Ciuhodaru, Silviu Macovei şi Bogdan Cojocaru. (Ruxandra Caşu)

Click pentru a urmări ştirea video

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.