marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Reacţiile liberalilor după rezultatele preliminare

Cetăţenii judeţului Iaşi au mers la vot pe 11 decembrie pentru a-şi alege reprezentanţii legislativi din Senat şi Camera Deputaţilor. Duminică, 11 decembrie, la ora 21 au apărut primele sondaje exit-poll care au anunţat primele rezultate. Candidaţii Partidului Naţional Liberal Iaşi au fost rezervaţi în a comenta rezultatul.

Liderii liberali din Podu Roş s-au arătat dezamăgiţi de scorul slab obţinut la scrutin. Totuşi, preşedintele organizaţiei liberale din Iaşi, Teofil Bălteanu, a precizat că „au mai fost unii care au plecat la culcare preşedinţi, dar s-au trezit a doua zi dimineaţă învinşi“.

„Avem un număr de votanţi în Iaşi egal cu numărul din anul 2012, respectiv 257 de mii. Speranţa mea este că acest număr se va depăşi. Ne-am mobilizat în judeţul nostru, iar ceea ce s-a realizat printr-un efort susţinut şi de echipă. Eu cred că nu trebuie să punem foarte mult preţ pe ceea ce aţi auzit acum, deoarece au plecat la dormitor preşedinţi şi a doua zi nu au mai fost preşedinţi. Trebuie să avem răbdare şi să sperăm că lucrurile cel puţin în judeţul nostru şi în Municipiul Iaşi vor sta mai bine.“ – Teofil Bălteanu, preşedinte PNL Iaşi.

Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor, Marius Bodea, consideră că au avut ce le arăta votanţilor. Cel mai important pentru partidul pe care îl reprezintă e faptul că au avut candidaţi eligibili care au demonstrat în cariera lor că pot face performanţă.

„Până la urmă este vorba de câtă încredere reuşeşti să imprimi în mintea electoratului. Este cumva o uşoară dezamăgire referitor la prezenţa la vot. Ne aşteptam să fie o prezenţă mai numeroasă, dar până la urmă, asta au decis votanţii şi cu asta mergem înainte. Aşteptăm rezultatele oficiale şi vom putea trage concluziile finale atunci. Vreau să mulţumesc echipei PNL Iaşi. Sunt sigur că acest exerciţiu de campanie a fost unul în care ne-am readunat cei din Podul Roş. Putem construi de acum înainte o filială puternică şi ne pregătim de următoarele alegeri.“ – Marius Bodea, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor.

Listele liberale de la Iaşi au fost deschise, la Senat, de notarul din Bucureşti Iulia Scântei. Aceasta acceptă scorul cu handicap pe care îl are organizaţia pe care o reprezintă. Totodată a ţinut să le mulţumească colegilor săi pentru susţinere.

„Ieşenii care au votat candidaţii PNL, ieşenii liberali şi nu doar simpatizanţi ai liberalilor, vor avea în candidaţii acestui partid în Parlament în următorii patru ani, susţinători puternici ai proiectelor lor. Noi vom reprezenta Iaşul şi spiritul liberal. Suntem o echipă nouă la Iaşi şi plecăm în forţă indiferent de handicapul rezultatului votului. Ne vom bate pentru Iaşi în Parlament.“ – Iulia Scântei, candidat PNL pentru Senat.

Senatorul Dumitru Oprea s-a arătat foarte surprins de rezultatele voturilor de duminică, la ora 21.00.

„Sunt surprins de modul în care se prezintă datele statistice privind datele. E adevărat că e exit-poll, asupra cărora şi colegii mei au anumite rezerve. Cât am umblat prin judeţ nu am găsit niciun PSD-ist.Nu i-am prins nici la simplul dialog între colegi care aveau interese comune în Parlament consistent cu oameni care să reprezinte zona asta. Atunci poate că oamenii care au votat au anumite secrete ale PSD-ului pentru care şi-au exprimat o astfel de modalitate. Eu le mulţumesc ieşenilor care au ieşit la vot.“ – Dumitru Oprea, senator.

În judeţul Iaşi s-au prezentat la vot peste 30 la sută din cetăţenii înscrişi pe listele permanente. Judeţul Iaşi s-a situat astfel cu câteva procente sub media naţională în privinţa prezenţei la vot. (Diana Mihai)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.