Breaking News

Teatrul nostru. O istorie vizuală

Continuă evenimentele dedicate marii sărbători a Teatrului Naţional Iaşi, respectiv aniversarea a 200 de ani de la prima reprezentaţie a unei piese de teatru în limba română, 175 de stagiuni la Teatrul Naţional, 120 de ani de la inaugurarea clădirii şi 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc în România.

În perioada 10 – 17 decembrie, Naţionalul ieşean, cu sprijinul Casei de Cultură a municipiului „Mihai Ursachi”, a organizat cea de a treia expoziţie în aer liber „La gard”, în Parcul Copou. Expoziţia, intitulată „Teatrul nostru. O istorie vizuală”, propune o galerie de fotografii aparte, o trecere prin momentele marcante ale constituirii primei scene naţionale de teatru din ţară, de la Teatrul Mare de la Copou, până la impunătoarea clădire a Teatrului de astăzi, de la  generaţia de aur a actorilor din vremurile trecute, până la trupa de actori din zilele noastre. În această galerie pot fi descifrate documente importante ale epocii, alături de afişe ale unor spectacole de succes jucate în stagiunile de început ale Teatrului Naţional.

Expoziţia „Teatrul nostru. O istorie vizuală” poate fi vizionată şi în foaierul Teatrului, fiind deschisă încă de la începutul anului şi având caracter permanent. Propunerea Naţionalului de a aduce istoria vizuală şi în aer liber înlesneşte informarea directă a publicului şi continuă prezenţa teatrului ieşean în galeria „La gard”. (Cornel Simighian)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.