marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Victoria PSD la Iaşi: 47,92%

Moment de glorie pentru Partidul Social Democrat: membrii acestei filiale au obţinut un procent de 47,92 %. La Camera Deputaţilor, PSD Iaşi are un scor de 46,88% iar la Senat 46,92%. Astfel, PSD Iaşi va avea la Parlament cel puţin şase deputaţi: Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Nicolae Bănicioiu, Vasile Cîtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte, şi minim doi senatori: Adrian Pănescu şi Victorel Lupu.

Sediul PSD Iaşi de pe Bulevardul Ştefan cel Mare a răsunat de bucurie în seara zilei de 11 decembrie, la aflarea rezultatelor preliminare obţinute la alegerile parlamentare. Partidul a obţinut o majoritate de 47,92%, urmat de PNL cu 19,17%, USR 10, 51%, PMP 6,43, ALDE 5,92% iar PRU 2,03%. În urma acestor alegeri, Iaşul va fi reprezentat în Parlament de către 12 deputaţi şi cinci senatori, mare parte din ei din partea PSD.

„A contat foarte mult echipa şi contează în continuare echipa. Lumea nu mai crede în poveşti, lumea vrea să vadă programe şi desigur echipa care să ducă gândurile ieşenilor către Parlamentul României . Echipa noastră înseamnă un Parlament demn, motiv pentru care ieşenii au ieşit la vot.“ – Mihai Chirica, preşedinte PSD Iaşi.

PSD a obţinut cel mai mare punctaj la Paşcani, de 53%, la Hârlău 65,11% şi 50,73% la Podu Iloaiei.

„Le mulţumesc tuturor celor care ne-au dat această încredere. Munca de abia acum începe. Nu s-a terminat nimic. Nu este niciun fel de concediu prelungit pe patru ani. Dimpotrivă. Este un moment foarte important pentru România, pentru că această echipă poate schimba destinele acestei ţări, să ne recăpătăm încrederea în Parlamentul României, în noi românii şi totul se va face prin muncă.“ – Mihai Chirica, preşedinte PSD Iaşi.

Prezenţa la votul pentru alegerile parlamentare a fost destul de modestă ca medie pe ţară, de numai 39% , cea mai mare valoare înregistrându-se la Olt, cu o prezenţă de 47%. (Ruxandra Caşu)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.