marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Studenţii sărbătoresc Zilele Universităţii „Apollonia“

În curând, Universitatea „Apollonia“ Iaşi îmbracă straie de sărbătoare. În fiecare an, la începutul lunii februarie,  au loc Zilele Universităţii „Apollonia”, perioadă în care studenţii şi profesorii participă la sesiuni ştiinţifice, concursuri şi evenimente conexe. Cea de-a 27- a ediţie a acestor zile va avea loc în perioada  9 februarie- 9 martie.

Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Apollonia“ îşi propune să desfăşoare în această perioadă o serie de evenimente culturale, ştiinţifice şi sportive.  Cel mai important eveniment academic din cadrul programului din acest an este „Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti“, care va avea loc pe 9 februarie, în Sala Cavalerilor din Palatul Beldiman pentru Facultatea de Medicină Dentară şi în Sala Zmeu pentru Facultatea de Ştiinţele Comunicării.

„În cadrul acestor sesiuni ştiinţifice, studenţii coordonaţi de cadrele didactice vor veni şi vor prezenta ultimele tendinţe din medicină, tehnică dentară, balneofiziokinetoterapie şi asistenţă medicală generală, precum şi conştientizarea şi readucerea la suprafaţă a unor lucruri care de multe ori au fost uitate sau nu au fost luate în seamă.“ – Alexandru Armenia, Preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Universitatea „Apollonia“ Iaşi

Totodată, se doreşte o conştientizare în rândul studenţilor a faptului că medicina este un demers  didactic care trebuie performat continuu. Pe lângă sesiunea ştiinţifică propriu-zisă, studenţii vor să iasă din mediul academic şi să organizeze seri cinematografice.

„Noi ne-am dorit să facem ceva ieşit din comun, să ne întâlnim cu toţii într-un cadru mai restrâns şi să ieşim puţin din cotidian. Va fi un singur film, rămâne să votăm filmul ce va fi difuzat. Probabil îl vom viziona la sediul din Muzicii, seara, şi îi aşteptăm pe toţi.“ – Diana Pantea, Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Apollonia“ Iaşi.

Activităţile organizate de studenţii apollonişti reprezintă o provocare la dialog, în direcţia excelenţei profesionale din domeniile în care se pregătesc. Asociaţia studenţilor Universităţii are în componenţă un număr semnificativ de membrii activi ce fac posibilă prezenţa continuă în cadrul proiectelor desfăşurate. (Diana Mihai)

Click pentru urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.