Breaking News

Clasa de mijloc, o virtualitate?

Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, au organizat recent o Conferinţă internaţională, cu genericul „Inegalităţi sociale în Republica Moldova. Premise ale constituirii clasei de mijloc”. La eveniment au participat personalităţi publice de pe ambele maluri ale Prutului, mai ales că subiectul generic propus dezbaterii academice  s-a dovedit a fi transfrontalier.

Pe marginea acestui provocator generic, au prezentat lucrări ştiinţifice, prelegeri şi conferinţe publice, cadre didactice şi cercetători, jurnalişti, sociologi, jurişti, economişti, istorici şi politologi.

În cadrul conferinţei, au prezentat comunicări ştiinţifice Georgeta Stepanov, decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Stat din Moldova- „Reflectarea inegalităţilor sociale în mass media autohtonă”, Dan Gabriel Sâmbotin, decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Apollonia”- „Dificultăţi în definirea clasei de mijloc”, Andrei Dumbrăveanu, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Stat din Moldova- „Evoluţia inegalităţilor economice din Republica Moldova în perioada de instaurare a pieţei libere”, Dumitru Popa, prof.univ. dr. Universitatea „Apollonia”- „Inegalitatea socială, factor important în influenţarea sărăciei”.

Programul celor două zile ale Conferinţei din capitala Republicii Moldova  a mai cuprins şi o serie de evenimente conexe complementare, respectiv o lansare de carte, o dezbatere în jurul unei mese rotunde  şi o vizită la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. (Cornel Simghian)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.