Breaking News

Manifestare ştiinţifică academică

Recent, în Aula filialei din Iaşi a Academiei Române a avut loc o conferinţă susţinută de academicianul Gheorghe Păun. Prelegerea acestuia a avut ca temă „Calculul natural-promisiuni, realizări, limite“, prelegere care s-a referit de fapt la matematica din ADN-ul plantelor. Conferinţa s-a adresat unui public larg, nu doar specialiştilor.

Punctul principal al prezentării au fost limitele informaticii curente, în dialog cu promisiunile pe care informaticienii de-a lungul vremii şi le-au propus, care în final au adus şi rezultate. Academicianul a punctat şi faptul că suntem din ce în ce mai conştienţi de faptul că şi calculatorul şi modelele de calcul cu care noi lucrăm, au nişte limite.

Totodată, academicianul Gheorghe Păun precizează că în continuare, aşteptarea informaticienilor este mai degrabă negativă. Gheorghe Păun este matematician, informatician şi om de cultură român. Principalele sale domenii de cercetare sunt teoria limbajelor formale şi aplicaţiile sale, lingvistica computaţională, calcul bazat pe ADN şi calcul celular, membranar. (Diana Mihai)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.