Breaking News

Fitness pentru sănătatea rinichilor

Dacă vă întrebaţi ce legătură există între rinichi şi sport, medicul nefrolog vă poate răspunde la întrebare. O mare parte dintre persoanele obeze sunt diagnosticate şi cu afecţiuni renale, motiv pentru care la Iaşi, Ziua Mondială a Rinichiului a fost marcată printr-o jumătate de oră de mişcare în parcul Copou.

Un stil de viaţă sănătos îţi poate asigura o bună funcţionare a rinichilor, însă medicii nefrologi au constatat faptul că persoanele nu iau în considerare acest aspect. Sute de persoane ajung lunar la Spitalul Clinic „I.C.Parhon” iar mare parte dintre acestea sunt obeze. Astfel că pe 9 martie, de Ziua Mondială a Rinichiului, un grup de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” din Iaşi au venit în parcul Copou pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanţa sportului pentru organismul uman.

Evenimentul a fost o provocare pentru instructorii de fitness care au răspuns la invitaţie fără a sta prea mult pe gânduri. Momentul de mişcare al tinerilor nu a trecut neobservat. De asemenea, medicii le recomandă pacienţilor să consume lichide, fructe, legume şi să facă minim 30 de minute de mişcare pe zi. (Ruxandra Caşu)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.