Breaking News

Revitalizarea satului românesc

Revitalizarea satului românesc şi dezvoltarea infrastructurii din mediul rural se află pe lista priorităţilor actualului Guvern. Ministrul Sevil Shhaideh le-a promis primarilor din tot judeţul Iaşi că va sprijini accesarea fondurilor europene care ar putea salva regiunea de Nord-Est de la sărăcie.

Programul Operaţional Regional arată că Moldova are cea mai mare alocare de buget, 1 miliard de euro, iar judeţul Iaşi este pe locul trei ca alocare pe ţară, în ceea ce privesc proiectele europene. Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi al Fondurilor Europene, Sevil Shaideeh a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Iaşi că există surse de finanţare pentru toate comunele care depun proiecte, în principal cele care vizează modernizarea satului românesc.

Clădirea Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi are un grad seismic ridicat, motiv pentru care ministrul cere relocarea pacienţilor.

Programul de Dezvoltare Naţională cuprinde 293 de proiecte, cu un buget de 160 de milioane de euro, care pot fi investiţi în drumuri judeţene, spitale, şcoli şi grădiniţe. (Ruxandra Caşu)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.