marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Şefii Comisiei Europene au venit la Iaşi

O delegaţie a Comisiei Europene a venit la Iaşi pentru a se întâlni cu autorităţile locale. Tema abordată la Primăria municipiului a fost legată de dezvoltarea urbană şi rolul polului de creştere Iaşi în dezvoltarea regională. Primarul Mihai Chirica a explicat şi ce proiecte vizează municipalitatea în perioada următoare, cu finanţare din fondurile europene.

Edilul oraşului le-a prezentat reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării şi Comisiei Europene, proiectele pentru care Iaşul doreşte finanţare prin Programul Operaţional Regional.

Delegaţia Comisiei Europene, condusă de Carsten Rasmussen, şeful Unităţii pentru România, Direcţia Generală Politica Regională şi Urbană, a înţeles cât de necesare sunt proiectele propuse de Municipalitate.

Carsten Rasmussen consideră că Iaşul are potenţial şi este aliniat cu cele mai multe oraşe europene, fie că sunt din Vest sau din Europa Centrală. Acesta a fost impresionat de faptul că Iaşul încearcă să integreze fondurile UE, în planurile şi strategiile sale şi nu invers. Totodată, acesta a mai precizat că Uniunea Europeană trebuie să susţină autorităţile locale şi să nu le dicteze ce să le facă. (Diana Mihai)

Click pentru a urmări ştirea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.