Breaking News

Două zile de cântec, joc și port popular

Botoșănenii au avut parte de două zile de folclor. Aflat la a XII-a ediție, Festivalul Internațional al cântecului, jocului și portului popular „Vasile Andriescu” a reunit zeci de ansambluri folclorice din județ, cât și din țară.

Pe scena amplasată pe Pietonalul Unirii au urcat ansambluri folclorice renumite din importante regiuni folclorice ale ţării: Bucovina, Maramureş, Ardeal, Ţinutul Secuiesc, Oltenia şi Dobrogea. De asemenea, au fost invitați și zeci de artiști din Republica Moldova.

Evenimentul  a promovat şi adus în actualitate jocul popular autentic, tradiţional, din toate zonele folclorice ale ţării, cântecul popular şi muzica de fanfară. Acţiunea au avut scopul de a transmite şi promova valorile culturii tradiţionale moştenite fiind un demers spre păstrarea identităţii culturale şi spirituale.

Mii de botoșăneni care au venit pe Pietonalul Unirii s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice venite din toate zonele ţării.

Festivalul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoşani. (Adrian Dimitriu)

Click pentru a urmări știrea video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.