marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Hram la Biserica Greacă din Galaţi

Pentru creştinii ortodocşi a fost sărbătoarea Schimbării la faţă a Domnului. Momentul, marcat an de an, le aminteşte credincioşilor despre un eveniment descris în Sânta Evanghelie, în timpul căruia Hristos şi-a arătat faţa Sa dumnezeiască. Schimbarea la faţă s-ar fi petrecut pe muntele Tabor din Galileia de Jos.

Istoria sărbătoririi Schimbării la Faţă va începe, însă, abia în secolul al IV-lea, după ce împărăteasa Elena, mama lui Constantin, cel care a oficializat creştinismul în Imperiul Roman, a construit o biserică pe munte.

Şi romano-catolicii sărbătoresc Schimbarea la faţă. Sărbătoarea s-a răspândit în lumea catolică începând din vremea papei Calixt al III-lea, primul papă din familia Borgia. Acesta a fost cel care a decis generalizarea sărbătorii, printr-o decizie din 1456.

 

În Galaţi, Biserica Greacă îşi sărbătoreşte hramul în ziua Schimbării la Faţă. Biserica, una dintre cele mai frumoase din oraş a fost construită începând cu anul 1866. Sfinţirea lăcaşului de cult s-a făcut la 6 august 1872 de către episcopul Melchisedec Ştefănescu, care la acea dată era episcop al Romanului, alături de arhimandritul Eughenie Xiropotamu.  (Pompiliu Comşa)

Click pentru a urmări știrea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.