marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Piaţă scumpă şi la Galaţi

În raidul nostru prin pieţele moldovene vă propunem un popas şi la Galaţi, mai exact în Piaţa Centrală, vizitată de mii de oameni. Pensionarii care formează majoritatea se plâng de preţurile mari, ceea ce face problematică aprovizionarea zilnică. Mai ales fructele din import au preţuri ridicate, pe când legumele, în opinia domnului Eftimie Tulei, au preţuri acceptabile.

Un kilogram de roşii, prezentate ca fiind de provenienţă Umbrăreşti, costă 3 lei kilogramul. Un kilogram de vinete, ca şi unul de castraveţi au acelaţi preţ, 1,5 ron kilogramul. Ardeiul gras îl iei cu 3 ron kilogramul, iar cel capia cu 4 ron. Scump pare kilogramul de fasole păstăi, anume 7 ron. Cartofii costă 1,5 ron kilogramul, ceapa 3 ron şi usturoiul 15 ron kilogramul.

Fructele sunt scumpe şi la Galaţi. Un kilogram de pepene galben costă 1,5 lei, iar unul de pepene verde 1 leu. Caisele, câte mai sunt, ajung 4 lei kilogramul. Merele tot 4 lei, iar murele 15 lei.

Opinia producătorilor și consumatorilor de la Galaţi, este că este necesară stimularea  producţiei interne, numărul producătorilor particulari ar fi mai mare în pieţe. De asemenea, statul ar putea organiza o piaţă en-gros, în folosul atât al producătorilor, cât şi al cumpărătorilor. (Pompiliu Comşa)

Click pentru a urmări știrea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.