marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Preţuri minime la produsele româneşti în pieţe

Micii întreprinzători declară ca sunt extrem de mulţumiţi de recolta de anul acesta si susţin că vremea a ţinut cu ei. Cumpărătorii declară că produsele puse spre vânzare sunt de o calitate superioară. Cu toate acestea puterea de cumpărare a românilor şi concurenţa supermarketurilor pare să îi determine să îşi vândă marfa la un preţ mic de teamă să nu rămână cu aceasta în stoc.

Deşi majoritatea ieşenilor preferă produse autohtone, comercianţii din pieţe sunt nemultumiţi şi se tem că sacrifiicile pe care le-au facut pentru a scoate o recoltă bună nu vor fi răsplatite. Pentru legumele cele mai căutate în această perioadă există un preţ unic de 1 leu şi 50 de bani sub care vânzătorii nu mai au unde să scadă pentru a stimula cumpărătorii. 

Majoritatea cumpărătorilor sunt foarte multumiţi atât de calitatea produselor cât şi de preţul acestora. Motivele pentru a alege produse autohtone diferă dar în principiu sunt legate de încurajarea producătorilor autohtoni şi de încrederea pe care o au în procesul de creştere. 

Până când nu se vor găsi soluţii pentru încurajarea micilor întreprinzători şi crearea unei pieţe de desfacere pentru ca produsele acestora să le poată concura pe cele de import în magazine comerţul rămâne pentru aceştia o adevărată provocare.  (Gabriela De Pupo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.