Breaking News

Proiect de amploare la Aeroportul din Iaşi

În ultimii ani activitatea Aeroportului Internaţional din Iaşi a devenit din ce în ce mai intensă datorită introducerii unor  noi curse, fapt ce a dus la creşterea numărului de pasageri aflaţi în tranzit.Acest lucru presupune luarea unor măsuri de dezvoltare a infrastructurii pentru adaptarea la cerinţele companiilor partenere.

La aeroportul ieşean va demara un proiect de dezvoltare care se va desfăşura etapizat, pe durata a zece ani, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la aproximativ 30 de milioane de euro. Un proiect de acest gen s-a desfăşurat între 2013 şi 2015 şi a constat în construirea unei piste noi şi a unui nou terminal de pasageri precum şi extinderea platformei pentru parcarea aeronavelor.

 

Demararea noului proiect trebuie  urgentată având în vedere că în câţiva ani actuala infrastructură nu mai poate susţine traficul. Se preconizează realizarea unui  nouterminal mai spaţios, extinderea pistei şi a platformei de parcare a aeronavelor, suplimentarea căii de rulare, realizarea unui drum de acces cu două benzi spre aeroport şi altele. Pentru finanţarea acestui proiect se va apela și la fonduri europene.

 

Se mai are în vedere construirea unei autogari şi a unei unităţi de mentenanţă pentru avioane tip Boeing 737 şi Airbus 320, care vor crea peste 100 de locuri de muncă.  (Gabriela del Pupo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.