marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Formaţiile participante la Festivalul Internaţional de Folclor primite de oficialităţile gălăţene

În perioada 10-13 august la Galaţi, seară de seară, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, au loc spectacolele Festivalului Internaţional de Folclor ’’Doina Covurluiului’’, ediţia a XII-a. În acestă dimineaţă formaţiile participante au fost primite de oficialităţile gălăţene.

Pentru acest an, organizatorii au invitat să li se alăture mai multe formaţii din România: bihoreni, dansatori din Câmpia Bărăganului, aromâni din zona Tulcei şi comunitatea elenă din Galaţi.

Artiştii de peste hotare vin din Franţa, Croaţia, Slovacia, Lituania şi Ucraina.

Festivalurile de folclor sunt sărbători ale prieteniei, toleranţei şi diversităţii culturale. Muzica şi dansul, expresii libere ale sufletului oricărui popor, nu sunt constrânse de bariere de comunicare.

Orice vârstă, oricare limbă ar vorbio-o înţelege şi iubeşte limbajul universal al bucuriei, al muzicii, al mişcării.

Ca în fiecare an în weekend-ul ce precede Sărbătoarea Sfintei Marii, gălăţenii sunt aşteptaţi la spectactacolul care ne arată viaţa, aşa cum e celebrată ea în tradiţiile popoarelor.

Dacă în prima seară a avut loc deschiderea ofială a Festivalului şi au fost prezentate ansamblurile invitate, astăzi începând cu orele 19,30 vor urca pe scenă ansamblurile Muşeţeanca din Bărila şi Vetre Bihorene din Oradea, plus ansamblurile Bizovac din Croaţia şi Olympos din Galaţi.

Mâine seară adevărate recitaluri sunt oferite asistenţei de ansamblul aromân Dor, dar şi de ansamblurile Chernomorets din Ucraina, Chemlon din Slovacia şi Bourree Gannatoise din Franţa.

În ziua a 4-a a festivalului, duminică, de la orele 19,30 are loc ceremonia de premiere, urmată de spectacolul de gală. (Pompiliu Comşa)

Click pentru a urmări știrea video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.