marți , 19 iunie 2018
Breaking News

Vaslui, capitala educației rutiere

 

Municipiul Vaslui va găzdui cea de-a 24-a ediţie a concursului naţional de educaţie rutieră Cupa “Podul Înalt”. Şi-au anunţat prezenţa cele mai bune echipaje din ţară.

Competiţia are drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie în rândul minorilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora. Şi-au anunţat prezenţa echipaje de elevi din 14 judeţe. Vasluiul este reprezentat de Şcoala “Dimitrie Cantemir”.

Încadrul echipajelor se găsesc copii care au făcut parte din echipa României,  participanți la faza internațională din Cehia și la competiția din această vară din Bulgaria. Astfel, competiția se anunță a fi una extrem de disputată.

Implicarea unor parteneri cu atribuţii în educarea rutieră a elevilor au făcut ca acţiunea să fie cuprinsă din 2007 în Calendarul proiectelor educative şcolare şi extraşcolare al Ministerului Educaţiei. 

Datorită rezultatelor obţinute de elevii şcolii în concursurile interjudeţene şi naţionale în toamna anului 2012, ministerul a hotărât nominalizarea şcolii Dimitrie Cantemir Vaslui ca unitate pilot pentru educaţia rutieră în rândul elevilor, organizând acţiuni de educaţie rutieră a elevilor și de formare metodică. (Cristi Lapa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.