duminică , 27 mai 2018
Breaking News

Festivalul lampioanelor fără lampioane

Dezamăgire maximă la Piatra Neamț. Copiii și părinții veniți să lanseze lampioane în cadrul unui festival au fost opriți de pompieri. Distracția s-a sfârșit înainte de a începe pentru că nu au fost luate măsuri speciale împotriva incendiilor. Organizatorii au aflat doar cu o zi înainte că lampioanele trebuie să fie cu led.

O asociație din Piatra Neamț a organizat, cu ajutorul Bibliotecii Județene un eveniment ce se dorea a fi unul de mare atracție pentru locuitorii orașului de la poalele Muntelui Pietricica. Organizatorii spun că pompieri au anunțat foarte târziu că nu trebuie lansate lampioane cu flacără. Astfel, zeci de părinți și copii au venit cu lampioane cu flacără și au încercat să le lanseze.

Când au văzut că nu au voie să înalțe lampioane, copiii s-au apucat de plâns. Tristețea a fost și mai mare când doar 20 dintre ei au primit baloane cu heliu. Pompierii au stins toate lampioanele și au avut grijă să nu se întâmple ceva grav. Organizatorii spun că cei care au participat și la atelierele de la bibliotecă au aflat că nu este permisă lansarea lampioanelor cu flacără.

Festivalul lampionelor din acest an a fost un eșec , însă organizatorii speră să își ia revanșa la anul. (Dan Radu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*