duminică , 27 mai 2018
Breaking News

Fostul primar al Iașului, condamnat la patru ani de închisoare

Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în timpul desfășurării proiectului de management inteligent al traficului din Iași. Decizia tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Nichita ar fi cerut mită 10% din valoarea contractului. Înainte de a primi banii, 3,6 milioane de lei din presupusa mită ar fi fost depozitați într-un cont special pentru fostul edil. Pe lângă depozitul amintit, Nichita ar fi primit și alte servicii și bunuri. Mai mulţi inculpaţi din acest dosar, inclusiv mituitorul Tiberiu Urdăreanu, au recunoscut faptele, acesta din urmă primind o pedeapsă de 8 luni pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, pedeapsa se va aplica cu suspendare pentru o perioadă de încercare de 2 ani și 8 luni.

Lui Gheorghe Nichita i-a mai fost confiscată și suma de 71.214,76 lei reprezentând valoarea mitei și se menține sechestru asigurator până la achitarea sumei sus menționate. Valoarea totală a contractului denumit Afacerea UTI este de 70 de milioane de lei și a urmat scandalului Amanta, izbucnit tot în 2015. (Gabriela del Pupo)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*